Antje Solf is 1956 geboren in Stadthagen, Duitsland. Ze volgde diverse opleidingen o.a. IVAK en bij professionele kunstschilders. Antje schildert realistisch met abstracte accenten. Ze houdt van de natuur met haar prachtige kleuren, vormen en structuren. Licht, schaduw en contrast komen sterk tot uitdrukking. Het fascinerende zijn de ogen van dieren, die ze op een sprankelende wijze tot leven kan brengen, waardoor ze je als het ware aankijken.
Haar motto is “Laat je betoveren door sprekende ogen Haar doel is om de gevoelens en emoties van het dier over te brengen op de toeschouwer.
Maar Antje schildert ook andere onderwerpen, zoals een fabrieksinterieur in opdracht voor AKZO-NOBEL.
Ze exposeert sinds 2003 in heel Europa.
Antje stond in 2008 op de Internationale Kunstbeurs in Geneve.
Maart 2010 kreeg ze een onderscheiding voor haar werken tijdens een expositie in Belfort in Brugge.
In september 2010 waren er een aantal schilderijen op reis naar Canquas in Spanje voor een expositie.
In mei 2011 hing werk van Antje in Cantanhede in PORTUGAL en in Juli 2011 weer in Belfort, Brugge.
September 2011 hingen schilderijen in Gallery Sigvardson in Rodby in Denemarken.
Ook in april 2012 hingen er weer dierenportretten van Antje in Belfort, Brugge.
In september 2012 hing er werk van haar in het Palais Papal le Maffei Marecotti in Rome.
Sinds twee jaar zijn er wisselnde exposities in de B&K designshop in Leer, DUITSLAND.

Antje is lid van de kunstkring “LE CERCLE DU QUEBEC” DES ARTISTES PEINTRES & SCULPEURS in Frankrijk onder leiding van Madam Allert Bouquet. Sinds mei 2013 is ze opgenomen als erelid bij de MÉRITE ET DÉVOUEMENT FRANCAIS een kunstcollectief in Frankrijk. Op 18 mei 2013 ontving Antje tijdens de opening van de Internationale Expositie voor Kunst E.C.P.N.I. in Galerie Krepel in Klarenbeek de Diplôme de Médaille de Bronze door de ACADEMIE INTERNATIONAL LE MERITE ET DEVOUEMENT FRANCAIS uitgehandigd door Le Presidant National Jean Paul de Berus. Dit voor haar prachtige manier van schilderen en haar techniek en sprekende ogen.
Antje is ook lid van de kunstverenigingStichting KAT” in Ten Boer. In july 2013 was er weer werk te zien in Belfort te Brugge. In oktober 2013 exposeerde Antje met haar werk op de internationale kunstexpositie in het Congrescentrum in Innsbruck in Oostenrijk. In maart 2014 exposeerde ze in CANGAS in Spanje. En in juli 2014 gaat haar werk weer op reis naar Belfort in Brugge.

Referentie:
“Antje Solf gibt Tieren, unseren Mitgeschöpfen, ein individuelles Gesicht, das ihrer Einzelartigkeit und Persönlichkeit enstpricht. Ihre Kühe haben Hörner, sie dürfen sich balgen, sie sind freie, gemütvolle Wesen, die uns mit ihren runden, behaglichen Augen neugierig ansehen. Die Malerin Antje Solf malt gibt derr Würde des Tieres und ihre Wesensgemässheit vielfältig und gekonnt malerischen Ausdruck.

( Bettina AiraksinenKunstsachverständige)

Antje Solf, een vrolijke spontane kunstenares en kunstzinnig ondernemer uit Ten Boer, KAT-lid van het eerste uur. Al als jong meisje fascineerden dieren haar. Tijdens bezoeken aan familie op de boerderij was ze in de stallen te vinden.

Deze fascinatie voor levende wezens, zowel mensen als dieren, is terug te vinden in Antje’s werk als kunstenares. Van eerst portretten van hele dieren is ze steeds meer toegegroeid naar detailportretten, delen van de kop en aansprekende ogen. Haar voorliefde voor detail is opvallend en typerend voor haar schilderstijl. Minutieus bestudeert zij de plooien rond ogen of golven in het haar en schildert deze met veel plezier. Deze details maken, dat zowel mensen als dieren op de portretten van Antje je aanspreken en dit is precies haar doel. Het schilderij moet de kijker raken, contact met je maken.